Меню

Пад тай

8 декември 2020 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица ситно нарязан чесън
1 супена лъжица нарязан лук
120 мл вода
4 супени лъжици сок от тамаринд
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица рибен сос, готов
6-8 бр скариди, обелени
1 яйце
350 г оризови нудли, накиснати във вода за 3 минути
2 супени лъжици нарязани фъстъци, печени
1 стрък пресен лук, ситно нарязан
30 г бобови кълнове
1 супена лъжица чили на люспи
Лимонови резенчета за сервиране
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Запържете чесъна и лука с 1 лъжица олио, загрято на средна до висока температура в дълбок тиган. Добавете водата, сока от тамаринд, захарта, рибения сос и оставете да заври, като разбърквате постоянно, докато сосът се сгъсти. Свалете от огъня и сложете в купа. Оставете настрана.

В тигана добавете останалото олио и запържете скаридите, докато станат розови. Добавете яйцето и разбъркайте добре. След това добавете нудлите и разбъркайте, докато омекнат. Добавете соса, половината от ядките, пресния лук и кълновете. Разбъркайте за 1-2 минути. Сервирайте ястието, поръсено с останалите фъстъци, чилито и резенчетата лимон.

Снимка: iStock 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай