Готварство

Свинско с гъби и заквасена сметана по рецепта на Мария Халачева

11 Дек 2020 | 11:49 |
Рейтинг:
5 от 15 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Свинско с гъби и заквасена сметана по рецепта на Мария Халачева

Продукти:

  • 225 г печурки
  • 25 г масло
  • 500 г свинско бонфиле
  • 2 малки стръка праз, нарязани на тънки ленти
  • 50 мл бяло вино
  • 50 мл свински бульон
  • 300 г заквасена сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • щипка индийско орехче

Приготвяне:

Днес в звездната ни готварска рубрика, споделяме едно чудесно ястие на Мария Халачева. Красивата дама, която е предприемач, освен че твори невероятни бутикови детски дрехи, също толкова успешно създава и кулинарни шедьоври. Повече за нея може да прочетете тук, а в следващите редове може да си запишете нейната рецепта за вкусно свинско със сметана.

1. Махнете по-грубите пънчета. Нарежете гъбите.

2. В голям тиган разтопете маслото на умерен огън.

3. Задушете месото и от двете страни докато се зачервят.

4. Добавете праза и го задушете 3 минути, докато омекне.

5. Добавете виното и пилешкия бульон. Кипнете ги леко. Покрийте тигана и намалете огъня.

6. Оставете да къкри 10-15 минути.

7. Извадете свинското бонфиле и го запазете топло.

8. Добавете гъбите в тигана. На умерено силен огън сгъстете соса.

9. Намалете огъня. Добавете сметаната и я оставете да ври 1 минута.

10. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.

11. Залейте месото със соса и сервирайте.

Съвет: Това ястие върви с гарнитура от ориз или картофено пюре. За да е идеално вкусно и красиво, приготвям и домашни питки.

Снимки: Личен архив Мария Халачева и Heaven studio.

Вижте още: