Меню

Пълнени тиквички по рецепта на Цвети Радойчева

28 декември 2020 | 10:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 средно големи тиквички
100 г ориз
100 г ементал
1 морков 
2 стръкчета целина 
1 малка глава цвекло 
няколко стръка магданоз
1 чушка
За млечния сос:
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 връзка наситнен копър
3 скилидки наситнен чесън
60 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Зеленчуците и магданоза се нарязват на ситно и се сваряват заедно с ориза, като се добавя и чубрицата. Тиквичките се разрязват на две по дължината и с помощта на лъжица се премахват семките и част от вътрешността, след което се напълват с ориза.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. Малко преди да ги извадите от фурната, ги покрийте с ементал. Когато сиренето леко се запече може да ги извадите от фурната. Пригответе соса, като сложите млякото в купичка, а към него добавите наситнените копър, чесън, разбъркайте добре и сервирайте заедно с тиквичките.

Снимки: личен архив Цвети Радойчева

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай