Меню

Празнична баница с ориз и сирене

22 декември 2020 | 08:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница
200 г ориз (1 чаша)
400 г сирене 
1 чаена лъжица сол
4 яйца
4 супени лъжици кисело мляко 
½ чаена лъжица сода 
1 чаша олио
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Съотношението ориз към вода е съответно 1:3. Отцедете, ако има останала вода и оставете да изстине. Към ориза добавете половин чаша олио. Разбъркайте добре.

Разтворете содата в киселото мляко. След като шупне добавете яйцата и натрошеното сирене. Разбъркайте добре сместа. Намажете тава с мазнина. В нея подредете 2 кори. Намажете ги с малко олио. Поръсете с малко от сместа с млякото. Наложете отгоре още 2 кори. Поръсете от ориза. Повторете това, докато свършат корите и плънката.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай