Коледни канелени рула с шоколад
22 Дек 2020 | 19:21 | Илияна Николова Време на приготвяне: 120 мин Порции: 10
Продукти:
- 2 чаши прясно мляко
- 1 кубче мая
- 150 г захар
- 3 чаши брашно
- 3 яйца
- 125 г масло (малък пакет)
- 1 щипка сол
- 200 г шоколадови парченца
- Пудра захар за поръсване
- 1 чаена лъжица канела
Приготвяне:
Разтворете маята в малко от затопленото прясно мляко. Добавете 3 супени лъжици захар и 5 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете да шупне. Пресейте брашното с останалата захар, канелата, солта, 80 г от разтопеното масло, яйцата (като запазите единия жълтък от тях за намазване), сместа с маята и останалото прясно мляко.
Омесете меко тесто. Оставете го да втаса на топло. След като удвои размера си, разделете го на 5 топки. Разточете всяка топка. Намажете я с останалото разтопено масло. Поръсете с шоколадови парченца. Навийте на рула или охлювчета. Подредете ги в намазнена тава. Оставете отново да втасат. Намажете ги с разбития жълтък.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45-50 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: