Зеленчукова супа с кейл и картофи
13 Яну 2021 | 04:33 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязан
- 2 супени лъжици чесън, пресован
- 1 брой къдраво зеле, нарязано
- 2 л вода
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 400 г домати, нарязани
- 6 картофа, обелени и нарязани
- 400 г боб от консерва, отцеден
- 1 супена лъжица подправки по избор, смес
- 2 супени лъжици сушен магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте мазнината в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете водата, зеленчуковия бульон, доматите, картофите, боба, подправките и магданоза. Оставете да къкри за 25 минути, докато картофите омекнат. Добавете кейла. След това овкусете с пипера и солта. Разбъркайте за още няколко минути и свалете от котлона.
Снимка: iStock
Вижте още: