Готварство

Печени смокини с мед и марсала

19 Яну 2021 | 05:13 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 8
Печени смокини с мед и марсала

Продукти:

  • 8 броя смокини
  • 2 супени лъжици мед
  • 1-2 супени лъжици вино марсала
  • 1 малко парче сирене рикота

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.

Снимка: iStock

Опитайте още: