Печени смокини с мед и марсала
19 Яну 2021 | 05:13 | Илияна Николова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 8
Продукти:
- 8 броя смокини
- 2 супени лъжици мед
- 1-2 супени лъжици вино марсала
- 1 малко парче сирене рикота
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.
Снимка: iStock
Опитайте още: