
Продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 1 връзка пресен лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 л пилешки бульон
- 50 г ориз
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 дафинов лист
- 2 картофа, нарязани на кубчета
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 200 г гъби
- Пресен магданоз на вкус, ситно нарязан
Приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Запържете лука и чесъна за няколко минути. Залейте с бульона, предварително приготвен. Усилете котлона и оставете да заври. Добавете ориза, солта, пипера, дафиновия лист, картофите, морковите. Разбъркайте добре. След 15 минути добавете гъбите, намалете котлона и оставете да къкри, докато картофите омекнат. Преди да сервирате извадете дафиновия лист и добавете магданоза.
Снимка: iStock
Вижте още: