Меню

Тайландска супа с тиква и кокосово мляко

1 февруари 2021 | 04:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио
15 г масло
1 скилидка чесън, пресован 
2 глави червен лук, нарязан
2 малки люти чушки, нарязани 
1 супена лъжица прясна лимонова трева
500 мл пилешки бульон
250 мл кокосово мляко
475 г тиква, обелена и нарязана
1 шепа пресен босилек
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте маслото и олиото заедно, като разбърквате. След като се загреят, добавете чесъна, лука, чушките и лимоновата трева. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете бульона, кокосовото мляко и тиквата. Оставете да заври. Гответе, докато тиквата омекне. 

Пасирайте супата. Гарнирайте с босилека и сервирайте. 

Снимка: iStock 

опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай