Меню

Сладък бриош

21 януари 2021 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 г суха мая 
6 супени лъжици хладка вода
180 г брашно
1 щипка сол
6 чаени лъжици пудра захар
1 голямо яйце 
35 г масло, разтопено
За намазване: 
1 жълтък, разбит
Една захар на кристали
180 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в хладката вода, докато шупне леко. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер за тесто. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете в нея тестото. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа. Намажете бриоша с жълтъка. Поръсете с едрата захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай