Хрупкава сьомга с лимонова коричка и пармезан
22 Яну 2021 | 05:08 | Илияна Николова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2
Продукти:
- 6 супени лъжици хлебни трохи
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- ½ чаена лъжица черен пипер
- ½ чаена лъжица сушена мащерка
- ½ чаена лъжица сушен магданоз
- 1/8 чаена лъжица чесън на гранули
- 1/8 чаена лъжица лимонови корички
- 2 големи филета сьомга
- 1 супена лъжица масло, разтопено
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тава за печене с фолио. Смесете хлебните трохи, пармезана, пипера, мащерката, магданоза, чесъна, лимоновите корички в купа. Поставете сьомгата върху фолиото. Намажете я с разтопено масло. Поръсете със сместа с подправките обилно. Намажете добре рибата с ръце, за да полепне. Печете за 25 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: