Готварство

Хрупкава сьомга с лимонова коричка и пармезан

22 Яну 2021 | 05:08 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2
Хрупкава сьомга с лимонова коричка и пармезан

Продукти:

  • 6 супени лъжици хлебни трохи
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ½ чаена лъжица сушена мащерка
  • ½ чаена лъжица сушен магданоз
  • 1/8 чаена лъжица чесън на гранули
  • 1/8 чаена лъжица лимонови корички
  • 2 големи филета сьомга
  • 1 супена лъжица масло, разтопено

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тава за печене с фолио. Смесете хлебните трохи, пармезана, пипера, мащерката, магданоза, чесъна, лимоновите корички в купа. Поставете сьомгата върху фолиото. Намажете я с разтопено масло. Поръсете със сместа с подправките обилно. Намажете добре рибата с ръце, за да полепне. Печете за 25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: