Готварство

Нисковъглехидратна пилешка супа с гъби

26 Яну 2021 | 04:49 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Нисковъглехидратна пилешка супа с гъби

Продукти:

  • ½ чаша масло
  • 1 брой пилешки гърди, сварени
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 600 г гъби, нарязани
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 3 супени лъжици естрагон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 чаши заквасена или готварска сметана

Приготвяне:

Разтопете маслото в загрята тенджера на средна към висока температура. Добавете пилешкото. Разбърквайте за няколко минути, докато потъмнее леко. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте за още 5 минути. Добавете гъбите и разбърквайте за още 10 минути, докато омекнат. Залейте с бульона. Добавете естрагона. Намалете котлона. Овкусете със сол и пипер. Покрийте и оставете да къкри за 25 минути. Свалете от огъня. Добавете сметаната. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: