Фритата с бекон и кашкавал на фурна
04 Мар 2021 | 14:03 | Илияна Николова Време на приготвяне: 70 мин Порции: 6
Продукти:
- 225 г бял хляб без корички, нарязан на кубчета
- 675 г кашкавал или чедър, настърган
- 135 г бекон или шунка, нарязан на кубчета
- 8 яйца
- 500 мл прясно мляко
- 1 щипка сол
- 1-2 капки лют сос
- 4 супени лъжици пресен лук, нарязан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Подредете в нея половината от кубчетата хляб. Поръсете с половината бекон и половината кашкавал. След това повторете същото с останалата част от продуктите.
В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лютия сос и лука. Разпръснете сместа върху останалите продукти в тавата. Печете в загрята фурна под фолио за 1 час. Малко преди да извадите от фурната отстранете фолиото.
Снимка: iStock
Опитайте още: