Готварство

Фритата с бекон и кашкавал на фурна

04 Мар 2021 | 14:03 |
Рейтинг:
3 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 6
Фритата с бекон и кашкавал на фурна

Продукти:

  • 225 г бял хляб без корички, нарязан на кубчета
  • 675 г кашкавал или чедър, настърган
  • 135 г бекон или шунка, нарязан на кубчета
  • 8 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 щипка сол
  • 1-2 капки лют сос
  • 4 супени лъжици пресен лук, нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Подредете в нея половината от кубчетата хляб. Поръсете с половината бекон и половината кашкавал. След това повторете същото с останалата част от продуктите.

В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лютия сос и лука. Разпръснете сместа върху останалите продукти в тавата. Печете в загрята фурна под фолио за 1 час. Малко преди да извадите от фурната отстранете фолиото.

Снимка: iStock

Опитайте още: