Меню

Ябълков пай без тесто

10 февруари 2021 | 13:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
275 г ябълки, обелени и нарязани
1 чаена лъжица канела
200 г пудра захар + 1 чаена лъжица
170 г масло
60 г счукани орехи или пекан
125 г брашно
1 яйце, разбито
1 щипка сол
75 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с мазнина. Напълнете 2/3 от тавата с ябълки. Поръсете с канела и 1 чаена лъжица захар. В купа смесете 200 г захар с разтопеното масло. Добавете орехите, брашното, яйцето и солта. Разбъркайте и разпръснете сместа върху ябълките. Печете до златисто или за около час.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай