Меню

Банофи пай

25 февруари 2021 | 09:50 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
За блата:
100 г масло, разтопено
250 г бисквити дижестив, натрошени 
За пълнежа: 
100 г масло
100 г кафява захар
400 г кондензирано мляко
За топинга: 
4 банана, обелени и нарязани 
300 мл бита сметана
Какао за поръсване
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Постелете хартия за печене в кръгла форма. Прилепете я добре по всички ръбове. За целта можете предварително да я намокрите с вода, да я изстискате и намачкате. По този начин се прилепва много по-лесно и не пречи на печенето.

За блата:

Смесете натрошените бисквити с разтопеното масло. Притиснете добре на дъното на формата. Оставете да се охлажда за 1 час в хладилник.

За пълнежа:

Внимателно разбийте маслото със захарта. Налейте кондензираното мляко. Прехвърлете сместа в тенджера на среден огън. Разбърквайте, докато заври. Уверете се, че не са останали бучки. Когато клокне, свалете от котлона и оставете да изстине, но не напълно, а да остане леко топло. Залейте бисквитената основа с крема. Охладете за още 1 час.

Преди да сервирате, подредете нарязаните банани отгоре върху сладкиша и украсете с розички сметана. Поръсете с какао.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай