Готварство

Пилешки крилца с пармезан и чесън

24 Фев 2021 | 10:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 3-4
Пилешки крилца с пармезан и чесън

Продукти:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • сол, черен пипер на вкус
  • 150 г разтопено масло
  • 4 стрити скилидки чесън
  • няколко стръка наситнен магданоз
  • 100-150 г настърган пармезан
  • 1 ч.л. лют червен пипер на люспи – по желание

Приготвяне:

Сложете крилцата в купа, добавете към тях зехтина, сол, черен пипер. Разбъркайте добре, след което ги сложете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато станат златисти. Отделно комбинирайте маслото, пармезана, чесъна, магданоза и лютия пипер. Разбъркайте добре и сложете в тази смес изпечените крилца. Хубаво разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: