Готварство

Фусили ала сицилиана

18 Фев 2021 | 14:17 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Фусили ала сицилиана

Продукти:

  • 1 патладжан
  • 1 щипка сол
  • 8 супени лъжици зехтин
  • ½ глава лук, нарязан
  • 500 г чери домати
  • 2 скилидки чесън, цели
  • 8 пресни листа босилек
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 350 г паста фусили
  • 100 г рикота

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кубчета. Поръсете с щипка сол и оставете да пуснат вода. Изплакнете ги след това и ги подсушете. Оставете ги да се цедят върху хартия.

В половината от мазнината запържете лука до златисто. Добавете доматите и ги сотирайте, докато се смачкат. Добавете целите скилидки чесън, 4 листа босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте.

Междувременно сварете фусилите в подсолена вода. Отцедете ги. Добавете ги в тигана при доматите и лука. Добавете патладжана. Разбъркайте за няколко минути. Добавете останалите листа босилек и зехтин. Разбъркайте финално и сервирайте, поръсени с рикота.

Снимка: iStock

Вижте още: