
Продукти:
- 450 г паста по избор
- 900 г сурова наденица
- 2 глави лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 чушка, нарязана
- 450 г гъби, нарязани
- 400 г домати от консерва, отцедени
- 300 г доматено пюре
- 100 г салам пеперони
- 1 супена лъжица пресен босилек
- 1 щипка сол
- Черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. Оставете настрана. В голям дълбок тиган запържете нарязаната наденица до златисто. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте няколко минути, докато омекне. Добавете гъбите и гответе още 5 минути с разбъркване. Добавете чушката и гответе, докато омекне и тя.
Добавете доматите, пюрето, пресния босилек и пеперонито. Оставете да заври. Намалете котлона. Добавете и сварената паста. Овкусете със сол и пипер на вкус. Оставете да къкри 20 минути, като разбърквате от време на време. Ястието е готово, когато течността се абсорбира и изпари.
Снимка: iStock
Вижте още: