Меню

Киш с праз, спанак и червен лук

9 март 2021 | 04:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г спанак
1 стрък праз, нарязан
1 глава червен лук, нарязан
1 тиквичка, нарязана
1 супена лъжица зехтин
3 големи яйца
250 г сирене по ваш избор 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете вода. В нея сварете спанака за 2 минути. Отцедете и изплакнете със студена вода. Отцедете добре от водата.

Загрейте зехтина в тиган на висока температура. В него запържете праза, червения лук и тиквичката. Гответе, докато омекнат или за около 4-5 минути. Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете праза, червения лук и тиквичката. Добавете и бланширания спанак. Добавете сиренето.

Излейте цялата смес в подходяща кръгла тава за печене. Печете в загрята фурна за 40 минути или докато сместа е твърда при проба с вилица. Оставете да изстине известно време преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай