Меню

Пиле по сицилианска рецепта

4 март 2021 | 05:57 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пилешко месо, нарязано на парчета
300 г чери домати
100 г маслини без костилки
50 г отцедени каперси
2-3 стрити скилидки чесън
1 люта чушка, по желание
няколко стръка копър, наситнен
300 мл вода
300 мл розе
сол, черен пипер на вкус
зехтин
50 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган сложете няколко капки зехтин, чесъна и чушката. След това добавете месото (предварително овкусено със сол и черен пипер), което запържете до златисто и от двете страни. Следва да добавите маслините, чери доматите разрязани наполовина, копъра и каперсите. Гответе 3-4 минути, след което добавете розето и водата. Намалете огъня, похлупете с похлупак тигана/тенджерата и гответе около 25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай