Меню

Пилешко с лимон и чесън

12 март 2021 | 11:51 | Илияна Николова
Добави в любими
4 пилешки гърди, нарязани 
225 мл зехтин
Сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън, смачкан 
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
½ чаена лъжица червен пипер
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото. Сложете го в голяма купа. Разбъркайте отделно зехтина с лимоновия сок, солта, двата вида пипер. Добавете и смачкания чесън към маринатата. Накиснете пилешкото в нея. Оваляйте го добре, за да полепне навсякъде. Покрийте и оставете да се маринова за през нощта. Изпечете пилешкото във фурна или на скара. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай