Меню

Уелски чаени бисквити

10 март 2021 | 05:07 | Илияна Николова
Добави в любими
225 г масло 
450 г брашно с набухвател
170 г пудра захар
2 яйца
170 г тъмни стафиди
Пудра захар за поръсване
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете разтопеното масло с брашното. Намачкайте, докато се получат едри трохи. Добавете захарта, разбитите яйца и стафидите. Омесете добре с ръце, докато се получи тесто. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го размесете. Разточете го и с голяма водна чаша или кръгла форма изрежете бисквити.

Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура. Изпържете бисквитите. След това ги отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте ги, поръсени с пудра захар, докато са топли.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай