Меню

Лимонови къпкейкове с топинг

15 март 2021 | 05:57 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
225 г масло
225 г захар
Кората и сокът от 2 лимона
4 големи яйца, разбити 
225 г брашно с набухвател 
1 чаена лъжица пудра захар
За топинга: 
540 г пудра захар
200 г масло
1 супена лъжица лимонов сок
60 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина и ги покрийте с хартия. Можете да използвате и еднократни хартиени кошнички.

Разбийте маслото със захарта, лимоновата кора и остатъците от двата лимона до получаване на пухкава смес. Добавете яйцата и разбийте. Добавете брашното и отново разбийте. Разпределете сместа в кошничките и печете 20 минути или до златисто. Извадете ги от фурната и ги оставете във формите.

Смесете сока от единия лимон с 1 лъжичка пудра захар, така че да се получи лимонов сироп. Докато къпкейковете са още топли ги намажете със сиропа отгоре. Оставете ги за няколко минути преди да ги прехвърлите върху решетка да изстиват.

За топинга:

В купа смесете пудра захарта с маслото. Разбивайте до получаване на пухкава смес. Добавете още една лъжица лимонов сок и отново разбийте. Украсете къпкейковете с топинга с помощта на шприц или пош.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай