Меню

Крамбъл с ревен

1 април 2021 | 05:18 | Илияна Николова
Добави в любими
250 г захар
1 чаена лъжица сода
½ чаена лъжица сол
250 г брашно
2 яйца, разбити
250 мл заквасена сметана
365 г ревен
За топинга: 
200 г захар
50 г масло, размекнато
4 супени лъжици брашно
1 щипка канела
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина и поръсете с брашно форма за печене.

В голяма купа пресейте сухите съставки за тестото. Добавете разбитите яйца и сметаната. Разбийте до получаване на гладка смес. След това добавете нарязания ревен. Разбъркайте с лъжица. Излейте сместа в подготвената форма.

В друга малка купа смесете продуктите за топинга. Разбъркайте ги добре. Поръсете ги върху останалите продукти в тавата. Поръсете с канела.

Печете в загрята фурна за 45 минути или до засушаване на центъра на сладкиша.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай