
Продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 глави лук, нарязан
- 1 чушка, нарязана
- 2 скилидки чесън, пресован
- 450 г домати, нарязани
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица сол или на вкус
- 1 люта чушка, почистена и нарязана
- 4 яйца
- 2 стръка пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука, чушката и чесъна, като разбърквате, докато омекнат. Ще отнеме около 5 минути. Отделно смесете нарязаните домати с пипера, кимиона, солта и лютата чушка. Разбъркайте ги и ги добавете в тигана. Разбърквайте, докато всички продукти се смесят добре.
Гответе, докато соковете на доматите изврат или още около 15 минути. С лъжица направете 4 гнезда в доматите. В тях чукнете по едно яйце. Покрийте с капак и гответе още 5-6 минути, докато яйцата се сготвят. Поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Опитайте още: