Готварство

Тунизийска шакшука

04 Апр 2021 | 05:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 4
Тунизийска шакшука

Продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязан
  • 1 чушка, нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 450 г домати, нарязани
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица сол или на вкус
  • 1 люта чушка, почистена и нарязана
  • 4 яйца
  • 2 стръка пресен магданоз

Приготвяне:

Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука, чушката и чесъна, като разбърквате, докато омекнат. Ще отнеме около 5 минути. Отделно смесете нарязаните домати с пипера, кимиона, солта и лютата чушка. Разбъркайте ги и ги добавете в тигана. Разбърквайте, докато всички продукти се смесят добре.

Гответе, докато соковете на доматите изврат или още около 15 минути. С лъжица направете 4 гнезда в доматите. В тях чукнете по едно яйце. Покрийте с капак и гответе още 5-6 минути, докато яйцата се сготвят. Поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още: