Готварство

Маслени аспержи с балсамов-соев сос

05 Апр 2021 | 05:01 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Маслени аспержи с балсамов-соев сос

Продукти:

  • 400 г аспержи, почистени
  • 1-2 чаени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 30 г масло
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 чаена лъжица балсамов оцет

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете аспержите в тава за печене. Добавете зехтина. Поръсете с подправките. Печете за 12 минути в загрята фурна или докато омекнат. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Свалете го от огъня. Към него добавете балсамовия оцет и соевия сос. Разбъркайте добре. Залейте аспержите със соса. Сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: