Готварство

Картофено гато – италиански огретен

07 Апр 2021 | 11:31 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 мин Порции: 2
Картофено гато – италиански огретен

Продукти:

  • 500 г картофи
  • 2 големи яйца
  • 100 г настърган пармезан
  • 100 г моцарела
  • 100 г колбас по ваш избор
  • 100 г сирене гауда
  • 2-3 с.л. галета
  • зехтин
  • масло за намазване на тавата

Приготвяне:

Картофите се обелват и сваряват добре, след което се прецеждат, охлаждат и намачкват. Към тях се прибавят яйцата, 2 супени лъжици настърган пармезан, нарязаната на парчета моцарела, нарязаният колбас, около 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус. Формата за печене се намазнява добре и се поръсва с галета. Изсипете половината смес и я разпределете равномерно. Покрийте я добре с нарязаната гауда, след което изсипете останалата част. Загладете добре и поръсете с настърган пармезан. Печете за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Снимка: iStock

Вижте още: