Готварство

Поширани яйца Капрезе

06 Апр 2021 | 05:29 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 2
Поширани яйца Капрезе

Продукти:

  • 1 супена лъжица оцет
  • 2 чаени лъжици сол
  • 4 яйца
  • 2 формички за мъфин
  • 4 филийки моцарела
  • 1 домат, нарязан на кръгове
  • 1 чаена лъжица песто

Приготвяне:

Напълнете тенджера с вода до около 8 см. Оставете я да заври на висока температура. Намалете котлона. Добавете оцета и 2 супени лъжици сол. Оставете водата да къкри. Докато чакате водата, поставете резен моцарела и резен домат на дъното на всяка форма за мъфин. Запечете ги на грил или във фурна за 5 минути на 200 градуса.

Счупете едно яйце в купа. Дръжте купата точно над водата в тенджерата. Много внимателно изсипете яйцето във врящата вода. Повторете това с останалите яйца. Поширайте яйцата, докато белтъците им обгърнат жълтъците или за около 3 минути. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица.

Сервирайте пошираните яйца върху канапе от изпечената моцарела с яйце. Можете да добавите и препечена филийка най-отдолу. Намажете я с пестото.

Снимка: iStock

Вижте още: