Готварство

Паста с броколи и карфиол

13 Апр 2021 | 05:57 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 6
Паста с броколи и карфиол

Продукти:

  • 340 г паста
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 275 г броколи
  • 200 г карфиол
  • ½ чаена лъжица сол
  • 160 мл пилешки бульон
  • 2 супени лъжици масло
  • 400 г боб от консерва, отцеден
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 40 г пармезан, настърган

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете. Междувременно запържете чесъна в тиган с нагорещена мазнина за няколко минути. Добавете броколите и карфиола, предварително накъсани на розички. Сотирайте за 1-2 минути. Добавете малко от солта, покрийте и гответе за още 3 минути. Добавете бульона, боба, пипера и останалата сол. Гответе, докато бобът започне да омеква още и докато сосът започне да се сгъстява.

Накрая добавете пастата в тигана. Разбъркайте добре. Сервирайте, поръсена с пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още: