Меню

Лесни питки тортия

21 април 2021 | 16:36 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици свинска мас
350 мл вода
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, бакпулвера и солта в купа. Натрошете маста с пръсти и я втрийте с ръце в сухите съставки, докато се получат трохи. Добавете водата и разбъркайте до получаване на меко тесто. Добавяйте водата малко по малко, за да ви е по-лесно да получите тестото. Поставете го върху набрашнена повърхност и го омесете, докато стане еластично. Разделете го на малки топки и разточете всяка на тънки листове. Изпечете ги в тиган една по една на средна към висока температура. Тиганът трябва да е леко намазнен, като за палачинки. Печете за няколко минути от всяка страна или до златисто. Повторете това за всички тортии.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай