Готварство

Супа с аспержи, лимон и мента

19 Май 2021 | 06:19 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Супа с аспержи, лимон и мента

Продукти:

  • 450 г аспержи
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 супена лъжица прясна мента, нарязана
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 чаена лъжица лимонови корички
  • 1 твърдо сварено яйце, натрошено

Приготвяне:

Нарежете и почистете аспержите. Запазете връхчетата за гарниране на супата накрая. Нарежете стъблата на ситно. Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Задушете в нея лука, докато омекне или за 3 минути. Добавете аспержите, овкусете с ментата, солта и пипера. Гответе за още 3 минути, докато аспержите омекнат.

Добавете бульона към аспержите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Добавете лимоновите корички. Пасирайте супата. В малка тенджерка кипнете малко подсолена вода. Сложете връхчетата аспержи за малко в нея (около 2 минути), за да омекнат. Гарнирайте супата с тях и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: