Меню

Мраморен бананов кекс с какао

29 април 2021 | 06:05 | Илияна Николова
Добави в любими
200 г брашно
1 чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
5 супени лъжици топла вода
20 г какао
2 големи банана, намачкани 
100 г кисело мляко 
115 г масло, разтопено
110 г кафява захар
2 яйца, разбити
1 супена лъжица ванилия, течна
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за кекс с мазнина и брашно. Пресейте брашното, солта, содата в купа. Него разтворете в топлата вода и разбъркайте добре. Смесете отделно бананите, киселото мляко, маслото, кафявата захар, яйцата и ванилията в друга голяма купа. Разбийте добре с миксер. Добавете сместа с брашното към тях. Разбийте. Смесете половината от сместа с банана с тази с какаото. Излейте ги последователно, така че да се получи кафява и жълта шарка на кекса.

Печете до златисто или за около час в загрята фурна. Оставете кекса да изстине преди да го извадите от формата, за да не се счупи.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай