Меню

Пиле с паста и бекон на фурна

3 май 2021 | 05:30 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
250 мл прясно мляко
100 г сварено пилешко, накъсано
100 г бекон, нарязан
80 г сварена паста
4 супени лъжици целина, нарязана
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
100 г настърган чедър
1 чаена лъжица червен пипер
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете маслото в тиган на ниска температура. Добавете брашното и разбърквайте, докато се разтвори напълно и започне да бълбука. Бавно налейте млякото, като разбърквате постоянно. Сместа ще се сгъсти и ще стане гладка. Свалете я от огъня.

Добавете в нея свареното предварително пиле, бекона, сварената и отцедена паста, целината, солта и двата вида пипер. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в съд за печене. Печете на 200 градуса за около 15 минути. Извадете от фурната. Поръсете с чедъра и върнете обратно за още 15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай