Готварство

Пиле с паста и бекон на фурна

03 Май 2021 | 05:30 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пиле с паста и бекон на фурна

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 100 г сварено пилешко, накъсано
  • 100 г бекон, нарязан
  • 80 г сварена паста
  • 4 супени лъжици целина, нарязана
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 100 г настърган чедър
  • 1 чаена лъжица червен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете маслото в тиган на ниска температура. Добавете брашното и разбърквайте, докато се разтвори напълно и започне да бълбука. Бавно налейте млякото, като разбърквате постоянно. Сместа ще се сгъсти и ще стане гладка. Свалете я от огъня.

Добавете в нея свареното предварително пиле, бекона, сварената и отцедена паста, целината, солта и двата вида пипер. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в съд за печене. Печете на 200 градуса за около 15 минути. Извадете от фурната. Поръсете с чедъра и върнете обратно за още 15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: