Меню

Лесен мус с шоколад и портокал

23 април 2021 | 06:02 | Илияна Николова
Добави в любими
3 яйца
150 г шоколад 
75 мл портокалов сок, прясно изцеден
3 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада в микровълнова или на водна баня. Разбърквайте до пълното му разтапяне без бучки. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на сняг. Разбийте жълтъците с разтопения шоколад. Добавете портокаловия сок. Разбъркайте. Внимателно смесете шоколадовата смес с белтъците на сняг, като разбърквате с лъжица. Разпределете сместа в чаши и охладете в хладилник за 2-3 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай