Готварство

Лесна рецепта за пилешки хапки с масло, чесън и подправки

25 Апр 2021 | 05:58 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 25 мин Порции: 2-3
Лесна рецепта за пилешки хапки с масло, чесън и подправки

Продукти:

  • 600 г обезкостени пилешки гърди без кожа
  • 2 супени лъжици брашно
  • сушени розмарин, мащерка, босилек, риган, общо около 1 1/2 с.л.
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 супени лъжици масло
  • 4 стрити скилидки чесън
  • няколко стръка свеж магданоз

Приготвяне:

Месото се нарязва на хапки. В купа комбинирайте сушените подправки, брашното, сол, черен пипер на вкус. Сложете парчетата месо и хубаво ги оваляйте. Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете 1 супена лъжица масло и 1 супена лъжица зехтин. Запържете хапките от всички страни до златисто. След това добавете още 2 супени лъжици масло, стрития чесън, свежия нарязан магданоз и гответе още около 1-2 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: