Готварство

Агнешки котлети с мед, лимон и розмарин

27 Апр 2021 | 07:19 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Агнешки котлети с мед, лимон и розмарин

Продукти:

  • 4 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 2 супени лъжици пресен розмарин
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица пресни лимонови корички
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 кг и 250 г агнешки котлети
  • 1 чаена лъжица сол

Приготвяне:

В купа смесете меда, горчицата, розмарина, пипера, коричките и чесъна. Разбъркайте много добре. Намажете котлетите със сместа. Добре е маринатата да покрие добре месото. Похлупете с капак и оставете да се маринова в хладилник за през нощта.

Загрейте фурната на 230 градуса. Поставете котлетите в тава за печене. Поръсете със сол. Печете за 20 минути. След това намалете фурната на 200 градуса и печете за още един час. Оставете агнешките котлети да починат 10 минути преди да ги сервирате. Така ще поемат соковете си обратно.

Снимка: iStock

Вижте още: