Готварство

Агнешка плешка с грейви в мултикукър

30 Апр 2021 | 05:11 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 8 часа Порции: 8
Агнешка плешка с грейви в мултикукър

Продукти:

  • 1 кг агнешка плешка
  • 225 мл агнешки бульон
  • ½ чаша червено вино
  • 1 щипка подправки по избор
  • 2 щипки черен пипер
  • 1 чаена лъжица царевично нишесте, смесено с малко вода
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Включете мултикукъра на слаб огън. Сложете агнешката плешка в купата. Залейте с бульона и виното. Овкусете с подправките, солта и пипера. Покрийте с капака. Включете да се готви за 7-8 часа. Разбърквайте от време на време. Около 20 минути преди да сервирате, извадете агнешкото от мултикукъра. Добавете разбърканото с малко вода нишесте. Включете на силна температура, извадете месото. Оставете сосът да се глазира заедно с останалите сокове от месото. Върнете месото обратно в купата след 15 минути. Оставете да се потопи в ароматите на соса. Сервирайте агнешкото, полято с получения грейви сос.

Снимка: iStock

Вижте още: