Меню

Домашен ликьор с течен шоколад

2 май 2021 | 05:38 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г течен шоколад
300 мл течна сметана
300 мл прясно мляко
150 мл алкохол – водка, коняк
20 мин

  • Порции: 1 литър

Продукти
Приготвяне

Сложете в тенджера млякото и сметаната. Когато съставките закъкрят може да сложите шоколада. Бъркайте, за да се разтопи добре и да не загори. Когато се получи хомогенна смес може да махнете от котлона и да оставите да се охлади добре. Накрая прибавете алкохола и разбъркайте добре. Пресипете ликьора в подходяща бутилка с капачка. Хубаво е ликьорът да престои поне няколко часа до няколко дни преди да се консумира, за да стане максимално вкусен. В хладилник може да го съхранявате за не повече от 90 дни.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай