Готварство

Овчарски пай с агнешко, гъби и моркови

02 Май 2021 | 06:06 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Овчарски пай с агнешко, гъби и моркови

Продукти:

  • 4-5 големи картофа
  • 500 г смляно агнешко
  • 1 глава лук, нарязан
  • 12 бр. гъби, нарязани
  • 2 моркова, нарязани
  • 1 кубче агнешки бульон
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 400 г бял боб, сварен
  • 400 г нарязани домати
  • 3 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица масло
  • 60 мл прясно мляко

Приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на едро. Сложете ги да се варят в подсолена вода. След като се сварят ги отцедете. В тиган на средна температура запържете агнешкото с лука, морковите и гъбите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете Уорчестъра и соевия сос. След като месото покафенее, свалете от огъня. Сложете го на дъното на тава за печене. Добавете към него боба, бульона (натрошен) и доматите. Разбъркайте.

Сложете да се пече в загрята на 220 градуса фурна, докато картофите изстинат или за около 20 минути. След като картофите са охладени, отцедете ги, добавете към тях маслото и млякото и ги пасирайте до получаване на пюре.

Извадете агнешкото и зеленчуците от фурната. Покрийте с картофеното пюре. Върнете обратно във фурната за 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: