Готварство

Печено свинско бонфиле с мед и горчица

12 Май 2021 | 05:23 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 8
Печено свинско бонфиле с мед и горчица

Продукти:

  • 1,5 кг свинско бонфиле (цяло парче)
  • 6 супени лъжици мед
  • 4 супени лъжици дижонска горчица
  • 2 супени лъжици оцет
  • 3 супени лъжици соев сос
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете меда, горчицата, оцета, соевия сос, солта и пипера. Разбъркайте. Поставете месото в тава за печене. Втрийте добре в него получения сос. Печете без фолио за около 10-15 минути на 220 градуса. След това намалете температурата на 180. Открийте месото и печете за още 2 часа или до готовност. Сервирайте, полято със соса, който ще се образува в тавата за печене.

Снимка: iStock

Вижте още: