Готварство

Лимонов кейк

12 Май 2021 | 05:23 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 8-10
Лимонов кейк

Продукти:

  • 250 г брашно
  • 200 г захар
  • 3 яйца
  • 120 мл олио
  • 100 мл пресен лимонов сок
  • фино настъргана кора от 2 лимона
  • 4 прахчета ванилия
  • 16 г бакпулвер
  • щипка сол

Приготвяне:

С помощта на миксер, разбийте в купа до пухкавост захарта и яйцата, след което прибавете към тях олиото, ванилията и малка щипка сол. След това сложете лимоновата кора и лимоновия сок и отново разбийте. Отделно пресейте брашното и бакпулвера. Добавете сухите съставки към течните постепенно. Накрая трябва да се получи гладко тесто за кекс. Намажете добре форма за печене и изсипете тестото. Печете кейка в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути или до готовност. След като кейкът изстине може да го поръсите с пудра захар и да сервирате с бита сметана, сладолед.

Снимка: iStock

Опитайте още: