Готварство

Салата с печена тиква, цвекло, спанак и сирене

17 Юни 2021 | 07:29 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 4
Салата с печена тиква, цвекло, спанак и сирене

Продукти:

  • 1 малка тиква цигулка
  • 175 г червено цвекло на кубчета
  • 1 глава червен лук, нарязан
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 100 г пресен спанак
  • 40 г рукола
  • 150 г натрошено сирене
  • 1 шепа орехи
  • 1 авокадо
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Изпечете тиквата. След като е готова оставете я да изстине и я нарежете на квадратчета. В купа за салата смесете тиквата, лука, червеното цвекло, нарязаното авокадо. Поръсете със сиренето. Добавете руколата и спанака. Накрая поръсете с орехите, солта и пипера. Поръсете и със зехтин и разбъркайте преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: