Меню

Сочни свински котлети с ябълки и лук

29 май 2021 | 05:59 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
4 бр. свински котлети 
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
2 ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици кафява захар
½ чаена лъжица горчица
½ чаена лъжица карамфил
175 мл гореща вода
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Загрейте тиган на средна температура. В него загрейте зехтина. Задушете лука, докато омекне. Извадете го, прецедете и оставете настрана. В същата мазнина запържете до златисто котлетите от всяка страна по няколко минути. Поставете ги в тава за печене. Поръсете със сол и пипер. Покрийте с нарязаните ябълки. Добавете лука отгоре.

В малка купа разбъркайте кафявата захар, горчицата, карамфила и водата. Покрийте котлетите с получения сос. Печете за 45 минути в загрята фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
niama dve mnenia 4e tova go iadoh predi izvestno vreme ....o6te pazia spomeni.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар