Меню

Свински медальони с червени чушки

4 юни 2021 | 05:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи скилидки чесън, обелени 
1 и ½ чаени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица зърна черен пипер 
1 кг свински медальони
2 червени чушки, нарязани
225 мл бяло вино
2 лимона
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Намачкайте чесъна или го пресовайте. Сложете го в хаванче и към него добавете солта, 1 супена лъжица зехтин и пипера на зърна. Намачкайте до получаване на гладка паста. Прехвърлете в купа. Начукайте месото с чук, за да го направите по-тънко и крехко. Поставете месото в купата с маринатата. Нека го покрие добре. Похлупете с капак и оставете в хладилник за минимум 2 часа.

Загрейте останалия зехтин в тиган на висока температура. Запържете месото от двете страни за по 2 минути. Извадете месото и го оставете настрана. Нарежете го на късове. В тигана добавете нарязаните чушки и ги сотирайте за 5 минути с разбъркване. Залейте ги с бялото вино. Намалете котлона. Разбъркайте добре, за да деглазирате остатъците от месото и сосовете, които е пуснало в тигана. Върнете свинското в тигана и продължете да готвите за още 15 минути на слаб огън, докато месото е готово.

Нарежете лимоните на резени. Прехвърлете яхнията в съд за сервиране. Изстискайте част от лимоновия сок и залейте ястието. Останалите резени лимон подредете в съда около ястието за гарнитура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай