Готварство

Паста на фурна с наденица, домати и моцарела

23 Юли 2021 | 05:17 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Паста на фурна с наденица, домати и моцарела

Продукти:

  • 350 г паста
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 1 глава лук, нарязана
  • ½ чаена лъжица сол
  • 350 г наденица, нарязана
  • 2 домата, нарязани
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица захар
  • 125 мл вода
  • 120 г моцарела или кашкавал, настъргани
  • 1 супена лъжица сушен босилек

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.

Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври. След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене.

Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека.

Снимка: iStock

Вижте също: