Готварство

Супа с пилешко и авокадо

30 Май 2021 | 05:33 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Супа с пилешко и авокадо

Продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 3 лимона лайм
  • 45 г пресен кориандър
  • 2 бр. люти чушки, нарязани на ситно
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 л вода
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 3 бр. авокадо, нарязани
  • 60 г натрошено сирене

Приготвяне:

Кипнете водата в тенджера. Сложете пилешките гърди вътре. Оставете да се варят, докато омекнат или за 7 минути. Отцедете водата и оставете пилешкото да изстине. Нарежете го на жулиени.

В друга дълбока тенджера загрейте зехтина. В него запържете половината от нарязания лук. Разбърквайте за няколко минути. Добавете изстискания сок от два от лимоните лайм, половината от кориандъра (ситно нарязан), лютите чушки и чесъна. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато омекнат.

Разтворете бульона в 1 литър гореща вода. Излейте го в тенджерата. Оставете да заври. Добавете пилешкото в тенджерата.

Разпределете супата в 4 отделни купички. Добавете и останалите кориандър и лук. Добавете и третия лайм, нарязан на полумесеци. Накрая добавете и нарязаното авокадо. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: