Меню

Паста с пиле и броколи

3 юни 2021 | 05:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г паста
80 г масло
1 стрък пресен лук, нарязан
5 скилидки чесън, пресовани
120 г гъби, нарязани
1 малка глава броколи, нарязани 
400 мл пилешки бульон
3 бр. пилешки гърди, нарязани 
4 супени лъжици брашно 
250 мл прясно мляко
225 г настърган кашкавал по избор 
Сол и черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата за 8 минути. Отцедете я. Разтопете 30 г от маслото в тиган на средна към висока температура. В него задушете лука и чесъна. Добавете гъбите и броколите. Разбърквайте за 5 минути. Залейте с бульона. Покрийте и оставете да се задуши, докато броколите омекнат. Добавете пилешкото и гответе, докато омекне напълно или за около 7-8 минути.

В друг тиган разтопете останалите 50 г масло. Разтворете в него брашното, докато разбърквате постоянно, за да не останат бучки. След като добие златист цвят или след около 5 минути, го добавете към продуктите с пилешкото. Разбъркайте много добре. Долейте прясното мляко. Разбъркайте. Намалете котлона и гответе още 5 минути.

Добавете настъргания кашкавал. Разбърквайте, докато се разтопи. Сервирайте всичко върху канапе от сварената паста. Овкусете със сол и пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )