Меню

Кюфтета от сьомга с чеснова майонеза

28 юни 2021 | 05:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 супени лъжици кускус 
160 мл портокалов сок
420 г филе от сьомга 
275 г спанак
2 жълтъка, разбити 
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжица кимион
½ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица сол
3 супени лъжици зехтин
За чесновата майонеза: 
120 г майонеза
1 скилидка чесън, пресована
1/8 чаена лъжица червен пипер
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За да направите майонезата, смесете я заедно с пипера и чесъна в купа. Разбъркайте добре и оставете настрана. Сварете кускуса според указанията на опаковката. Използвайте обаче портокаловия сок вместо водата.

В друга купа смесете сварения кускус, сьомгата, спанака (предварително сварен или бланширан), жълтъците, подправките. Намачкайте много добре. Оформете плоски кюфтета, като ги притиснете с пръсти.

В дълбок тиган загрейте зехтина. Изпържете кюфтетата в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте с подготвената майонеза.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай