Готварство

Салата „Цезар“ с аншоа, чесън и пармезан

03 Юни 2021 | 11:33 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Салата „Цезар“ с аншоа, чесън и пармезан

Продукти:

  • 6 скилидки чесън, обелени
  • 10 супени лъжици майонеза
  • 5 бр. филенца от аншоа
  • 6 супени лъжици пармезан, настърган
  • 1 чаена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 1 супена лъжица лимонов сок, пресен
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 250 г крутони
  • 1 бр. салата айсберг

Приготвяне:

Нарежете на ситно или пресовайте 3 от скилидките чесън. Смесете го с майонезата, аншоата (нарязана), 2 супени лъжици пармезан, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Добавете солта и пипера. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 30 минути преди употреба.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете останалия чесън (ненарязан), като разбърквате за няколко минути. След това го извадете. Важно е само да овкуси мазнината. Добавете крутоните и запържете и тях в мазнината до златисто. Извадете ги и ги отцедете върху хартия. Овкусете с подправки, ако желаете.

Подредете накъсаната салата айсберг в купа. Залейте с подготвения дресинг. Добавете крутоните. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: