Готварство

Сьомга със сос от крема сирене, краставица и копър

08 Юни 2021 | 05:49 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Сьомга със сос от крема сирене, краставица и копър

Продукти:

  • 225 мл сухо бяло вино
  • 350 мл вода
  • 2 стръка пресен лук, нарязан
  • 8 зърна черен пипер, цели
  • 4 бр. филе от сьомга
  • За соса:
  • 175 г крема сирене
  • ¼ краставица, обелена и настъргана
  • 2 супени лъжици копър
  • 2-3 супени лъжици вода
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • Черен пипер на вкус
  • Пресен копър на стръкове за гарниране

Приготвяне:

В дълбок тиган смесете виното и водата. Загрейте на средна температура. След като се загреят, добавете лука и пипера. Разбърквайте за няколко минути. Добавете рибата. Оставете да заври, увеличете котлона и покрийте с капак. Гответе така за няколко минути, докато отново заври. Намалете котлона на средно към ниско и оставете да къкри около 6 минути или докато рибата започне да се разпада при натиск с вилица.

Междувременно в купа смесете продуктите за соса и пасирайте с пасатор. Внимателно прехвърлете рибата в плато за сервиране. Залейте със соса. Поръсете с нарязан пресен копър.

Снимка: iStock

Вижте още: